The Bang Bang Club - hivatalos trailer


Kijött a végleges (egyelőre iTunes exkluzív) trailer a The Bang Bang Clubhoz. Tavaly már mindent leírtam a filmről, mikor afganisztánban megsérült Joao Silva: az egyik fotóriporter, akiről a film is fog szólni.

A trailert itt lehet megnézni.

Panorámafotók James Nachtweytől Japánból

klikk a képre a nagyobb verzióhoz

James Nachtwey biztos nem unatkozott az elmúlt hetekben egy pillanatot sem.

Március 11-én még együtt rohan egy robbanás elől Líbiában az azóta elfogott, majd szabadon engedett négy Times tudósítóval, 17-én már a cunami pusztítását fotózza Japánban.

Amúgy, a Time nemrég dolgozta át a fotórovatát, ami a Lightbox nevet kapta. Öröm nézegetni. Tartsa meg az ég a jó szokásukat, ahogy a Japán eseményeket is feldolgozzák: Hírügynökségi anyagok helyett odaküldenek 3-4 különböző stílusú fotóst és szabad kezet adnak nekik. Japánból például James Nachtwey és Dominic Nahr küldi a képeket.


Egy hazai kép a tegnapi szuper teliholdról...vagy mégsem


Ezek szerint volt olyan hely, ahonnan lehetett látni. Pesten erősen felhős volt az ég, teljesen esélytelen volt.
Szerk:
Vagy mégsem. Ez egy januári fotó. Csak illusztráció. (Köszi Sanyi!) Mennyire ciki már a National Geographicnak, hogy egy archív képpel illusztrálnak egy eseményt, amit bárhol a világon mindenki - így valószínűleg az NG fotósai is - lefotózott.

A kép egyébként nem csak egy kép: Ladányi Tamás fotója, a National Geographic.com az ő felvételével hozza címlapon a szuperholdat. Tamást nagyon szereti a Nasa is, ahol rendszeresen közlik a csillagászati témájú fotóit, és a nevéhez köthető az a nyolcas az égen, ami a nap útját ábrázolja az égbolton.

Flickren azóta elkészült egy super fullmoon bárhol galéria. Mármint, mostmár tényleg az igazi, 14%-al nagyobb holdakról. Nézegessetek hatalmas teliholdakat a linkre kattintva.