Biciklis lányok a belvárosban

Volt rá közel egy óránk, hogy találjunk, megállítsunk, beszéltessünk minél több biciklis lányt, míg elsétáltunk a Bazilikától... a Gödörig. Próbáltam kihozni a legtöbbet a helyzetből, de nem volt idő igazán jól megcsinálni.

Mindig csak ezek a rohadt kifogások, mi. Ez a két kép a kedvencem a többi közül.

Kata (ő volt a legaranyosabb amúgy)

Ági

Oldalról, vakuval vannak meglőve mindannyian a sorozatban, bár ez kitalálható. Meg lehet nézni őket nagyban is flickr-en (Kata, Ági), és akkor látszódik mennyire elkontárkodtam a brushokat is pár helyen.

Viszont leírom majd egy következő posztba, hogy mi volt a hatalmas para az utómunkával.


RPG-vel lőttek egy csapat tudósítóra Líbiában

Elhunyt Tim Hetherington, a Vanity Fair fotósa (j), három másik fotóriporter: Chris Hondros (Getty), Guy Martin (Panos) és Michael Brown pedig súlyosabb sérüléseket szenvedett, mikor Kadafi fegyveres erői a mai napon lerohanták Miszrátát.

*Ma reggelre a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe Chris Hondros is.

Tim utolsó Twitter bejegyzésében még a válogatás nélküli fegyveres tűzről tudósít - Kadafi harcosai kérdés nélkül nyitnak tüzet mindenkire - néhány órával később már a Human Rights Watch jelenti halálhírét. Szerkesztőjének küldött utolsó e-mailjében arról tájékoztat, hogy egy nagyon érdekes anyagot készülnek összehozni.

Annak ellenére, hogy a felesleges erőszak felett érzett értelmetlen dühön kívül mást nehéz hozzátenni a témához, azért nem árt emlékezni, hogy mindannyian szabad akaratukból tudósítottak Líbiából, vállalva a kockázatokat.

Minden tisztelet, és néma bólogatás.

-
Tim Hetherington négyszer nyert World Press Photo díjat, legutóbb 2007-ben,  Afganisztánban szolgáló katonákról készített anyagával. Egy évet húzott le tudósítóként a valley of death-nek becézett zónában, tapasztalataiból nemrég filmet is rendezett (Restrepo), amit tavaly Oscar díjra jelöltek.

Tim Hetherington naplója - húsz perces rövidfilm a fotóstól, arról, mit látott a munkájában, mi vitte előre, bele újabb és újabb konfliktusokba: