Képek fotölből förföléshöz

Corey Arnold fotós/halász sorozatai a halászhajók mindennapjairól. Lehengerlő-látványos képek, tele humorral. Minden anyagán látszik, mennyire közel van a témához.

Halas-sarkvidéki téma, de kevésbé vidám oldalról, Stanley Greene Gröndlandi sorozata a NOOR ügynökségnél. Nem csak a klímaváltozás miatt átalakuló Gröndlandot mutatja be, hanem vele együtt az ott élő eszkimók életét is. Kötelező.

Stanley Greene a párizsi divat világából 180 fokos váltással nyergelt át haditudósítói pályára, miután szakított feleségével. Nyolc évett húzott le a fronton, a háborús képeit a Black Passport c. könyvében lehet végigkövetni, valamint teaser videó formájában végigpörgetni youtubeon. Nekem múlt héten volt szerencsém átlapozni a könyvet, elejétől a végéig sokkoló, erős anyag.

Haiti romokban heverő elmegyógyintézetéról készített anyagot a New York Times. Az audio slideshow olyan durvára sikerült, hogy állítólag a tegnap reggeli verzióhoz képest két percet rövidítettek rajta azóta. Viszont még így is kötelező darab.

WSJ.com sorozat határvédelem témában. Igazából csak azért linkelem, mert fogalmam sincs mivel készülhetett. Középformátum + HDR, és túlhúzott élesség?

Völgyi Attila bejegyzése a csütörökön megnyitott Sajtófotó kiállításról. Nem tudtam elmenni a megnyitóra, így viszont az utolsó két bekezdésben idézettek duplán elérzékenyítettek. Fanatikus vagyok, na.

Joe McNally álomidőjárásban-álomerdőben. Eszembe juttatja, hogy elkezdődött a túraszezon, nekem meg nincs egy szabad hétvégém kimozdulni.

Hogy ne csak képek legyenek, illetve, de: Textblog postja a kutyás-cicás cipők témájában, gyönyörű szóvirágokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése