NYTimes világmozaik - teljes galéria

Elkészült a teljes Moment in Time adatbázis, több tízezer képpel. Komoly beleéléssel lehet nézegetni a galériát,  ha naivan hiszünk benne, hogy tényleg mindegyik kép ugyanabban a percben / pillanatban készülhetett.

 Már maga az arhívum megvalósítása is látványos: az azonos helyen és tematikában készült fotókat tornyokban egymásra rakodva lehet végignézni.


 A szerkesztők szerint az egyértelműen más időpontban készült fotókat (eltérő napszak, eseményfotók stb) nem tették bele a válogatásba, így nagyjából meg is van az az illúzió a képek nézegetése közben, hogy miközben valahol Afrikában marhákat terelt hazafelé egy kisgyerek, a világ túloldalán mások épp szappanbuborékot fújnak egy szikla szélén ücsörögve, vagy a délutáni süteményüket szeletelik egy tea mellett.

Bónuszként a Marson robotoló Opportunity is küldött egy képet az eseményre, ezzel a kezdeményezés jócskán túllépte a bolygónk szabta szűkös korlátokat.

Fantasztikus.

Hogy mennyire volt sikeres a felhívás, talán abból látszik a legjobban, hogy Budapest - Hungaryből ugyanarról a helyről két kép is készült:

Én a Moszkva téren az újságárus mellől fotóztam ugyanazokat a virágárusokat, akiket - mint ma így kiderült - Kecskeméti Dávid is. Bár feltehetően nem ugyanazon a napon, hacsak nem ment haza átöltözni egyikőjük. :Dui: nézd anyu, kinn van a fotóm a New York Times honlapján.

3 megjegyzés:

 1. Nem igazán látom, hol látod az eltérést. 17 óra 1-2 perckor exponáltam, még a farmerkabátos fószerre is emlékszem.
  Mindenesetre köszönöm, hogy megemlítesz!
  Üdvözlettel:
  KeD

  VálaszTörlés
 2. csak abból gondoltam, hogy nálam a narancssárga pólós fazon mellette fehér ruhás nő ül, aki a te képeden nincs rajta. :D de lehet helyetcseréltek utána. Elég gyorsan váltják egymást az árusok. :)

  VálaszTörlés
 3. Ok, csak engem nem igazán tüntet fel jó fényben, h. azt írtad, feltehetőleg máskor fotóztam. Ezzel együtt köszönöm, hogy belinkeltél.

  VálaszTörlés