BKF Fotográfia szak felvételi - I. forduló

Jelentkeztem a BKF idén induló Fotográfia (BA) szakára. Az első forduló eredményei tegnap kerültek fel: megfeleltem. 250 másik wannabe fotóssal együtt a 497 pályázóból. A következő állomás a szerdai írásbeli lesz, ahol tovább csökken az esély az öt darab hely egyikére.

Az első fordulóba a korábbi képeinkből kellett válogatni néhányat, ami legjobban bemutatja eddigi tudásunkat, mellé pedig idegen világ címmel összerakni egy 6-12 képből álló anyagot.

Ezeket választottam az elmúlt egy év képeiből. Fennvan néhány flickr-en is, ide gyűjtöm majd külön setben a személyes kedvenceket ezentúl. 


Iszonyatosan nehéz volt válogatni a saját képek közül. Megszenvedtem vele rendesen, de így sem mondanám azt, hogy ezek azok a képek, amik legjobban mutatják be az elmúlt évemet. Könnyen lehet ha másnap reggel újrakezdtem volna, 7-8 kép változna a fentiekhez képest.

Hiába kötődök érzelmileg egy-egy képhez, nem biztos hogy attól bemutatásra is érdemes, vagy hogy más is látja benne ugyanazt, ami miatt számomra kedves. Igyekeztem inkább a ránézek és egyszerűen jó képnek tűnik elv szerint válogatni. Arra is próbáltam figyelni, hogy a képek valamennyire egymáshoz passzoljanak.

12000 fotó volt az elmúlt év termése.

Első körben ~120-ra csökkentettem szóba jöhető képeket, aztán még egy kör után 35-re, majd órákon át tartó rakosgatás és tanakodás után lett ez a 16. Mindenkori kedvenc így is maradt vagy hetven, ami egész jó arány, azthiszem.

Idegen világ fantázianévre egy vallással kapcsolatos anyagot találtam ki, mivel az számomra elég idegen világ, sőt a világvallások egymáshoz képest is lehetnek idegen világok.

Nem lett annyira látványos a dolog, mint gondoltam - nem is sikerült annyi időt és olyan minőségben rászánni, ahogy azt szerettem volna - de valamennyi következetesség így is látszik a képeken, ez szerencsémre elég is volt az első fordulóhoz. Ide is képpárokban gondolkodtam.

Nagyobban nem tölthetem fel és ebben az állapotában nem is mutogatnám az anyagot. Szeretném még a nyáron tovább vinni és befejezni.

 És ki tudja, talán ez lesz az első komolyabb önálló témám is.

7 megjegyzés:

 1. wannabe, nem wannabee
  (ha torlod a kommentem, az sem gaz, csak tanulj meg angolul es magyarul is helyesen irni, vagy inkabb ne ird le ha nem vagy biztos benne :)

  VálaszTörlés
 2. inkább elírás, de köszi hogy szólsz ;)

  VálaszTörlés
 3. szia. bejutottál a BKF-re végül ? az írásbeli rész az mit takar (fotózási technikák vagy élmények vagy híresebb fotósok... milyenféle a teszt ? )

  VálaszTörlés
 4. Jó látni, hogy itt is a lényeget emelik ki a post-ból... Valóban fontos, hogy helyesírási hibák lelhetők fel és cseppet sem számít maga a téma és az információ, amit megoszt velünk.

  VálaszTörlés
 5. Hello! (:

  Kicsit eltérnék a témától...
  Én jövőre érettségizem egy teljesen ÁTLAGOS középiskolában, kinéztem magamnak ezt a szakot, de eléggé megrémisztett, hogy ilyen szigorúak a vizsgakövetelmények... A fotózással nem lenne gond, mert imádom, de az írásbeli, hááát... :O Mégis hogy lehet bejutni, ha előtte nem tanultam fotográfiát??? :"( Végezzek el egy tanfolyamot esetleg?
  Wow, írtam egy regényt, bocsi, ha untattam valakit...

  Azért előre is köszönöm a segítséged/segítségetek! (:

  VálaszTörlés
 6. tanfolyamon nem fognak művtörit tanítani. Az írásbelin azt kérdeztek

  VálaszTörlés
 7. Tanítanak fotótörit és művtörit is a tanfolyamon.

  VálaszTörlés