Mihez kezdhet a tolvaj egy lopott Leicával Magyarországon?

Ellopták ma Brad Pitt Leica S2-jét (a képen nem S2 van) a József Attila lakótelepi forgatási helyszínről, amíg Pitt lerakta egy szünetben. Frusztráló érzés lehet a tolvaj számára, hogy alig fog tudni mit kezdeni az értékes zsákmánnyal.

Eladja használtan? Itthon biztosan nem. Ha fórumokon vagy apróban hirdetné használt gépként, azonnal le is bukik. Leica S2-t nem árulnak csak úgy, használtan. Ha mégis, papírok nélkül ki ad érte milliókat?

Lehet, hogy fogalma sincs róla mit lopott el és beviszi az első használtkereskedésbe, ahol jól átveri az árus. Ad neki érte pár százezret és boldogan él vele. Vagy a becsületes boltos esetleg értesíti a hatóságokat a nyilvánvalóan lopott gépről.

Használja? Fotómegosztókon vagy bármilyen hazai netes publikálással elég könnyen lebukhat az egyedi képminőséggel, meg az exif adatokkal. Kockázatos. Talán az egyetlen felhasználási mód ha saját műteremben, négy fal közt használja.

Ha utcán-fotós társaságban a nyakába veszi, szintén garantálható a lebukás. Legalábbis a méregető szempárokat és a kellemetlen kérdéseket nem tudná kikerülni.

Mit kezdhet a memóriakártyával? Exkluzív és megismételhetetlen fotók a világ legkeresettebb celeb párjáról. A képek darabja érhet annyit, mint maga az ellopott fényképezőgép. Mégis, ha megpróbálja eladni őket, szintén azonnal lebukik.

Frusztráló érzés lehet Leciát lopni.


2 megjegyzés:

  1. Frusztráló de leginkább paraszt érzés lehet!
    Először átverte a stábot egy portás utána meg ez a gép ügy..tiszta lejárató hadjárat volt ez nekünk.
    Gondolom úgy voltak vele, hogy nem mindegy?
    Van elég pénzük hiszen milliárdosok mit nekik?
    Most beszélhetnénk elvekről de hát minek? Az ilyeneknek nincsenek elveik.Elme roggyant gyökérség volt lenyúlni azt a gépet ismét sikerült "jó hírünket" öregbíteni valamivel GRATULA!Most még két ember mondhatja magában otthon,hogy "na ide se jövök többet".

    VálaszTörlés
  2. Miért gondoljátok, hogy magyar ember volt?Elvileg hermetikusan le volt zárva a helyszín,oda civil magyar ember be sem juthatott...Szerintem a stábból lehetett vki...

    VálaszTörlés