Adobe alkalmazások irányítása ipadről

Az ipad2-vel szemezve azt mondtam magamnak: Egyetlen okot adjon rá az eszköz, amire ráfoghatom, hogy nem csak céltalan örömforrásként használnám, hanem dolgozni is fogok vele. Mióta kipróbáltam, nem tudok elszakadni az érzéstől, hogy nekem mindenképp ipad-en kell olvasgatnom a fotelban ülve, de ezért az élményért egyelőre még halasztanám a vásárlást.


És tessék, ma megérkezett az égi jel: Az Adobe kiadott egy fejlesztői csomagot, amivel ipad alkalmazásokhoz készíthetők kiegészítők, valamint három saját appot, amivel már Wi-Fi-n keresztül, ipad-ről vezérelhető a Photoshop:
  1. Easel - ipad rajzprogram, a kész rajzokat elküldhetjük Photoshopba.
  2. Nav - A toolbarokat és az ablakokat kezelhetjük vele.
  3. Color Lava - A színpalettákban turkálhatunk, rendezgethetünk.
Miért jó ez nekem?

- Balkezesként kényelmetlenek a jobbkezesekre tervezett gyorsbillentyűk. (Erről már sokat sírtam korábban tumblr-en)

- Az is rászokik a gyorsbillentyűk használatára, aki nem tudja fejből az összes kombinációt (én) - ábrákon keresztül minden sokkal könnyebb.

- Idő kérdése és kijön egy ipades Lightroom vezérlő, megnyílik az út a komolyabb ipad-adobe intergrációra.

- Ha nemsokára a Wi-Fis memóriakártyáról ipadre küldjük a képeket és ott szerkesztjük, onnan küldjük tovább, csodálatos világban fogunk élni.


1 megjegyzés:

  1. Nem rossz, mondjuk én pont erre nem látom sok értelmét (nekem van erre más célhardver). Egyébkként LR csúszkák húzogatására már régebben van app. Annak már több értelmét is látom.

    A WiFis memóriakártyákkal sokkal több gond van. Nem az átküldés a legfőbb gond. Egyébként ott a Camera Connection Kit, amivel tudsz képeket felvinni az iPadre, és szerkesztő appok is vannak, akár még munkára is használható - bár szerintem nem az igazi hozzá.

    VálaszTörlés